yangın kapısı No Further Mystery

Wiki Article

Yangın Merdiveni Bapsı Nite Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak malum baplar kullanıldığı binada oluşan yangın yahut evgin bir manzara simultane insanoğluın kolay bir itmesi ile içeriden dışarıya namuslu açılmaktadır.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok kibar hale getirmiştir.

Bunun dâhilin bile deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve metanet midein yeğleme edilir.

Ancak bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda tenha yangın çıkışı ve yangın merdiveni mimarilması zorunlu olarak onaylama edilmektedir.

Özellikle hassas ve zikıymet materyallerin olduğu odaların baplarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabil konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, Yangın kapısı istanbul elan yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygun davranılmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da basar önünde bulundurularak standartlara isabetli şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da mimarilması gerekmektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Strüktürların bir parçkakımı şeklinde evetğundan güzel şekilde monte edilmeli ve kötümser şekillerde olmamalıdır.

3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki ara diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde tek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması sağlamlanabilir.

Report this wiki page